Rotterdamse kinderen ontwerpen Amazigh tapijten

Rotterdamse kinderen ontwerpen Amazigh tapijten

Woensdag 12 juni was de opening van de expositie 'Tapijten van Ver' in de centrale bibliotheek van Rotterdam. De komende 2-3 weken is de expositie voor iedereen te bewonderen. Welkom!

Ik ben erg trots op de kinderen en vrouwen en onze samenwerking met kinderatelier Punt 5. Door dit project hebben we twee culturen kunnen samenbrengen.

Foto: Chantal Lautenslager

De kinderen uit Rotterdam lieten zich inspireren door de rijke patronen en kleuren van de Amazigh-tapijten, wat resulteerde in unieke ontwerpen. Deze ontwerpen zijn naar Marokko gestuurd, waar de ambachtsvrouwen ze hebben omgezet in prachtige, handgeknoopte tapijten volgens traditionele methoden. En ik ben ook blij dat ik hun verhaal heb kunnen delen!

Foto: Aboubakr Najmi

Dit is een speciaal project voor mij. Romaisas Rugs begon met één tapijt, gemaakt van een tekening die mijn nichtje Romaisa me had gegeven. Dus om te realiseren dat we tien kinderen uit Rotterdam, waar ik geboren ben, hun eigen ontwerpen hebben laten maken, is geweldig. Nog meer bijzonder... de expositie is in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam, waar ik zelf vaak als kind kwam.

Rotterdams kind voor zelf ontworpen Amazigh tapijt
Photo: Chantal Lautenslager

Benieuwd hoe de kinderen denken over dit project? Bekijjk dan onderstaand filmpje. De vrouwen hebben ook wat te delen en daar gaan we na de zomer meer over delen.

Back to blog

ROMAISAS